Vesi-Lammelan osaaminen vakuutti jo urakkaneuvotteluissa

Vesi-Lammela onnistui pysymään annetussa tiukassa aikataulussa Norilsk Nickel Harjavallan urakassa. Elektrolyysirakennuksen ilmastointiryhmä 3 piti uusia kolmen viikon seisokin aikana. Tuotantoseisokin venyminen yhdelläkin päivällä olisi tullut Norilsk Nickelille kalliiksi. Vesi-Lammela onnistui urakkaneuvotteluissa vakuuttamaan tilaajan osaamisestaan. Aikataulussa pysyttiin niin kuin luvattu oli.

Vesi-Lammela Norilsk Nickel

Vesi-Lammela on ennenkin urakoinut Harjavallan Suurteollisuuspuistossa, mutta Norilsk Nickelille urakka oli ensimmäinen laatuaan. Ihan puskista Vesi-Lammelaa ei valittu, sillä projektipäällikkö Kimmo Aksola tunsi yrityksen entuudestaan.

- Otamme varovasti uusia toimijoita seisokkiin. Jos toimitus myöhästyy, koko laitos on pysähdyksissä ja tuotannon menetyksestä aiheutuu merkittäviä kustannuksia. Meidän on oltava varmoja, että urakoitsijat pystyvät tekemään työnsä aikataulussa, Aksola taustoittaa.

Urakoitsija valittiin tarjouskilpailulla. Aksolan mukaan Vesi-Lammelan tarjous oli kilpailukykyinen.

- Tiesin, miten Vesi-Lammela toimii. Minulla ei ollut epäilystäkään, ettenkö voisi heitä valita mukaan uutena toimittajana. Ilman aiempaa kokemustani olisin toki ollut varovaisempi. Urakkaneuvotteluissa vahvistui, että Vesi-Lammela pystyy toteuttamaan työnsä aikataulussa.

Aksola kiittelee Vesi-Lammelan asentajia ja työnjohtoa itseohjautuvasta otteesta. Hänen mukaansa on ihanteellista, kun asennusvalvojan ei tarvitse puuttua urakkaan.

- Yleensä tietää töiden sujuvan hyvin, kun urakoitsijasta ei kuulu mitään mutta asiat etenevät. Sitä nimenomaan toivomme, ettei meidän tarvitse paimentaa urakoitsijoita, joita on seisokin aikaan työmaalla useita.

Tiukka aikataulu helpotti suunnittelua ja toteutusta

Aikataulu oli tiukka, mutta Vesi-Lammelan työnjohtaja Eetu Sainion mukaan urakka oli helppo suunnitella ja toteuttaa. Aikataulupaineen vuoksi töitä tehtiin myös iltaisin ja viikonloppuisin parhaimmillaan kuuden asentajan voimin.

- Urakkaa aikataulutettiin päivittäin ja LVI-valvonta oli tarkkaa. Välillä piti todistella, että pysymme aikataulussa. Saimme urakan valmiiksi hyvissä ajoin pari päivää ennen takarajaa. Se auttoi, että saimme tilaajalta hyvän kädenojennuksen. Pääsimme aloittamaan vanhojen laitteiden purkutyöt viikon etuajassa. Konehuoneen pienuus toi lisähaasteita, mutta saimme laitteiden noston sujumaan useiden suunnitelmien jälkeen hyvin, Sainio kertoo.

Aikataulutuksessa piti huomioida myös muut urakoitsijat ja rakennustyöt. Samaan aikaan tilassa purettiin ja tehtiin lattiaa, maalattiin seiniä sekä tehtiin sähkötöitä. 

- Erittäin mielenkiintoinen urakka. Pääsimme toimittamaan suurimpia ilmanvaihtokoneita suurimmalla ilmavirralla kuin olemme aiemmin toimittaneet. Näissä elektrolyysin ilmanvaihtokoneissa ilmaa kulkee 50 kuutiota sekunnissa.

Sainion mukaan yhteistyö sujui hyvin asennusvalvojan ja tilauksen edustajan kanssa. Onnistunut urakka avasi samalla väylän tulevaan.

- Nyt on laskettu paljon tarjouksia ja saatu lisääkin töitä. Uusia urakoita käydään katsomassa ja laskemassa viikoittain. ILR3-urakan myötä heräsi aktiivinen kiinnostus, mikä on iloinen asia, Sainio kiittelee.

Vesi-Lammela Norilsk Nickel

Vesi-Lammelan LVI-luvut ILR3:ssa

  • LVIS-töiden kokonaistyötuntimäärä 980 h

  • Ilmanvaihtokoneita 2 kpl

  • Teippirullia 100 rll

  • Excel-rivejä 168

  • Projektijohdon palavereita 15 kpl

  • Kahvituntien määrä 250 kpl

  • Projektijohdon nukkumattomat yöt 1 kpl

Edellinen
Edellinen

Euran Pronssikartano rakentui hyvällä yhteistyöllä – Vesi-Lammela toteutti LV-urakan

Seuraava
Seuraava

Suomen ensimmäisen vetytehtaan rakennustyöt valmistuivat – “Vesi-Lammela teki työnsä mallikelpoisesti”